Мед Атлант

Instagram заблокував сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі»

Соціальна мережа Instagram без пояснень заблокувала сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі».

Про це Громадському розповіла речниця організації Мар’яна Хомерікі.

Так, зараз під час спроби перейти на сторінку з’являється повідомлення про те, що посилання, можливо, пошкоджене або сторінка видалена. Хомерікі каже, що акаунт заблокували приблизно о 8 годині ранку 9 серпня.

Водночас жодного пояснення про це Instagram їм не надавав: соцмережа лише зазначила, що можна подати скаргу, яку протягом 4 годин розглянуть. Проте речниця Асоціації зазначає, що жодної відповіді на цю скаргу вони не отримали. Відтак організація звернулася по допомогу до Мінцифри, Meta і ще раз до Instagram.

«Це була сторінка родин, вона не несла жодної загрози. Будемо сподіватися, що вони посприяють нам. А взагалі це дуже стара історія з блокуванням сторінок “Азову” в Instagram і Facebook. І я думаю, що це пов’язано», — стверджує Хомерікі.

Жінка пояснила, що коли вона працювала у пресслужбі полку «Азов», їхні акаунти в цих соцмережах постійно блокували. Каже, що цього разу в Асоціації не здивовані, але розчаровані, адже на сторінці немає нічого військового — лише відео та фото з акцій підтримки.

Хомерікі розповідає, що сторінка Асоціації існувала майже 2,5 місяця, але заблокували її вперше. Також існують сторінки у Facebook та Telegram, але там таких проблем немає.

Напередодні у сторінці в Instagram нічого забороненого не публікували, стверджує речниця. Так, 8 серпня там був пост про фейки щодо нібито «міжнародного трибуналу» над бійцями «Азову». У цьому дописі Асоціація закликала людей вірити лише офіційним джерелам інформації та пояснила, у чому полягає маніпулятивність заяв про цей «трибунал».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...