Мед Атлант

У Франківську для вівтарників провели ораторій

З 1 по 5 серпня при парафії свв. Кирила і Методія, що в с. Крихівці, відбувся християнський молитовно-формаційний відпочинок для вівтарників.

Організатором ораторію став о. Лука Шаламай, ВС, магістр Новіціату. Ієромонаху допомагали інші священники Згромадження Воплоченого Слова, які проводили молитви та час відпочинку з хлопцями.

Табір проходив в чоловічому монастирі у Крихівцях.

Вівтарники відвідали екскурсію під проводом отця Віталія Козінчука і дізналися багато цікавого про храм, про іконостас і святилище, відвідавши святині нашого міста. Отець Лука Шаламай пояснював учасникам Службу Божу, а отець Теодосій Савчук навчав випікати просфори. Отець Василь Харкавий пояснював все про священничий одяг і про літургійний посуд, — розповів о. Йосафат Бойко, ВС.

Також такі спортивні атракції, як футбол, подорож на байдарках, допомогли хлопцям гарно відпочити фізично. Похід в гори на гору Ягідна був тестом на спортивну витривалість, а відвідини підпільної семінарії отців-косилівців в селі Дора відкрив багато цікавих моментів для хлопців як можливих майбутніх священників.

Ще один день був цікавий через велопробіг до «Дем’янового Лазу», де хлопці відвідали музей жертв комуністичних репресій і там мали спільну молитву за всіх, хто постраждав від репресій.

В четвер всі вівтарники брали участь у молитовних чуваннях за покликання, оскільки такі молитовні вечори в храмі відбуваються кожного першого четверга місяця.

П’ятниця — це був день рибалки у Старих Кривотулах. Всі мали нагоду вправлятися у риболовлі і побачити скільки витривалості і терпеливості потрібно мати, щоб зловити хоч одну рибку.

На завершення табору всі хлопці мали маленький іспит на основі катехизмової частини та знань про храм і про молитву. Піца, приготована спільно зі священниками, стала завершальним акордом насиченого християнського відпочинку.

Не забуваймо молитися за нові покликання з наших родин до священничого і монашого стану, а також за витривалість у покликанні, — промовив о. Йосафат Бойко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...