Мед Атлант

Франківський медуніверситет облаштовує 20 укриттів

Протирадіаційне укриття Івано-Франківського національного медичного університету знаходиться в центральному корпусі і розраховане на 700 осіб.

Сюди приходить чимало містян, і на сьогодні це укриття – одне з найкращих, облаштоване згідно з усіма вимогами, інформує прессслужба ІФНМУ.

В цілому по місту університет облаштовує ще 19 укриттів у підвальних приміщеннях, а також працівники готують для цього перші поверхи деяких корпусів. Приміром, така ситуація з першим поверхом університетської клініки, де є підвальне приміщення, але ще додатково тут планують облаштувати перший поверх, заклавши вікна мішками.

У стоматологічному корпусі є гардеробна кімната, яка вміщує близько пів сотні осіб. Там немає евакуаційного виходу, проте є альтернативне підвальне укриття.

За словами начальниці служби цивільного захисту Алли Пташник, наразі ще тривають роботи з облаштування та підготовки приміщень.

“Робимо сходи, двері, закуповуємо аптечки та бутлі з водою. Якщо комісія ДСНС підпише акти оцінки стану готовності та засвідчить можливість користування відповідно до рекомендацій, то на початок навчального року матимемо 20 укриттів, які вміщатимуть приблизно до чотирьох тисяч осіб”, – зазначає Алла Пташник.

Усі роботи з облаштування укриттів планують завершити до 20 серпня, а тим часом керівництво закладу закликає містян та працівників університету не нехтувати сигналами повітряної тривоги та за вказівниками рухатися у найближче укриття.

Оновлена мапа укриттів Івано-Франківська за посиланням: https://cutt.ly/kZNcQj8.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...