Мед Атлант

День молоді на велосипедах: на Франківщині відбувся благодійний велозабіг. ФОТО. ВІДЕО

На Прикарпатті дівчата та хлопці Угринівської територіальної громади відзначили Міжнародний день молоді благодійним велозаїздом.

За благодійні внески — понад 600 грн — закупили фрукти та передали їх пораненим військовим до лікарень, йдеться у сюжеті Суспільного.

Велосипедисти проїхали орієнтовно 5 км: з Верхнього Угринова до Клузова, а звідти – до Угринівського ліцею.

Вперше взяла участь у такому заїзді 10-річна Юля Тарас. Дівчина розповідає, що це не вперше в їхній громаді збирають допомогу військовим.

“Зараз будуть упаковувати їжу для бійців. Гроші висилати. В нас ще ярмарок був 26 червня – ми продавали, а гроші теж військовим відправляли. А ще листи їм писали патріотичні – все для наших військових”, — розповідає Юля Тарас.

Учасники велозаїзду платили благодійні внески. За ці гроші закупили смаколики для військових, які лікуються на Прикарпатті.

Такий формат благодійної акції обрали невипадково, каже художня керівниця будинку культури Угринівської сільради та організаторка заїзду Христина Семенюк.

“Це — такий вид спорту, який зараз набирає популярності. Тим паче — це здоровий спосіб життя. У нашій громаді діти вечорами катаються, дорослі на роботу та з роботи їздять велосипедами. Тому й ми сьогодні на велосипедах”, — говорить Христина Семенюк.

За словами керівниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Угринівської сільради Тетяни Тарас, у громаді постійно допомагають бійцям на фронті. В освітніх закладах формують продуктові набори та проводять ярмарки.

“Наші учасники з молодіжної ради вирішили зробити благодійні внески, й ми долучаємося, передаючи фрукти та овочі. Все решта тут роблять представники інших спільнот”, — каже Тетяна Тарас.

Учасники велозаїзду також записали відеозвернення зі словами подяки військовим. За словами Христини Семенюк, Україну у війні проти Російської Федерації зараз захищають понад 200 жителів громади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...