Мед Атлант

На Закарпатті планують почати видобуток солі: зможе повністю забезпечити потреби країни

У Закарпатській області планують розробляти Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць – родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі.

Про це повідомив у Facebook голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, на території Буштинської громади Тячівського району стартували роботи в межах інвестиційної угоди з ТОВ “КАТІОН ІНВЕСТ”.

Йдеться про Буштинське соляне родовище та добувати до 150 тисяч тонн солі на місяць методом підземного вилуговування через бурові свердловини з поверхні землі.

На жаль, через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство “Артемсіль”, яке забезпечувало 100% потреби країни. Саме тому для виконання окремих завдань щодо покриття продовольчої безпеки країни Закарпаття включилося в цю складну, але надважливу роботу. Після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів, – написав голова ОВА.

За його словами, вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Також закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.

За інформацією фахівців, вже через 6 місяців ми будемо мати першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон. Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення, – додав Микита.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...