Мед Атлант

У яких лікарнях Прикарпаття можна зробити рентген з мінімальним опроміненням

У трьох медзакладах Івано-Франківської області встановлять рентгенівські апарати, на яких пацієнти зможуть обстежитися з мінімальною дозою опромінення.

Нове цифрове обладнання отримали Івано-Франківська обласна клінічна лікарня, онкологічний диспансер та міська клінічна лікарня у Бурштині.

Про це Суспільному повідомив директор департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації Ігор Дмитренко.

За його словами, вартість одного рентгенапарата складає орієнтовно 2,5 млн грн. Завдяки мобільності обладнання медики зможуть обстежувати малорухомих пацієнтів. Крім цього, технологія дозволяє отримати якісніше та точніше зображення.

Це — цифровий рентгенапарат. Відповідно, він робитиме знімки будь-якого профілю: як опорно-рухового апарата, так і кісток, внутрішніх органів — усього, що потрібно за протоколом надання медичної допомоги. Усього треба приблизно 30 мобільних рентгенапаратів для лікарень Прикарпаття, — каже Дмитренко.

Голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук розповіла, що три пересувні рентгенапарати купили за гроші з державного бюджету.

Івано-Франківщина — тилова область, що приймає дуже багато людей, які приїжджають до нас і потребують лікування, поранених воїнів. Для того, щоб наші лікарі, медпрацівники мали змогу якісно надавати медичну допомогу, потрібне і якісне медичне обладнання. Ми закупили три пересувні рентгенапарати, які є дуже важливі, — каже Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...