Мед Атлант

ЗСУ відбили масований наступ росіян на Бахмутському напрямі – Генштаб

Російські війська безуспішно намагалися наступати на Краматорському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Найбільш масована атака була на Бахмутському напрямку – ЗСУ змусили окупантів із втратами відступити.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російські війська, як повідомили у Генштабі, зосередили зусилля на повному захопленні Луганської та Донецької областей, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Як і раніше, зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору Білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати підрозділи збройних сил рф у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення наступу ЗСУ.

На Харківському напрямку ворог здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Карасівка, Петрівка, Базаліївка, Ртищівка, Дуванка, Іванівка, Мосьпанове, Лісне, Великі Проходи, Питомник, Гусарівка та Чепіль.

А також здійснив дистанційне мінування місцевості неподалік Леб’яжого.

На Слов’янському напрямку противник обстріляв з артилерії райони Великої Комишувахи, Вернопілля, Адамівки та Довгенького.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював із танків та реактивних систем залпового вогню райони Слов’янська, Краматорська, Спірного, Донецького, Івано-Дар’ївки, Сіверська, Дзвінківки та Райгородка. Завдав авіаудар біля Веселого.

Окупанти вели наступ у напрямку Миколаївка – Виїмка, але успіху не мали та й відійшли.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли у Бахмута, Соледара, Роздолівки, Кодеми та Майорська.

За інформацією Генштабу, окупанти вели наступ у напрямках Володимирівка – Соледар, Покровське – Бахмутське, Покровське – Бахмут, Клинове – Бахмут, Семигір’я – Зайцеве, Семигір’я – Кодема та Гольмівський – Зайцеве. Однак на жодному з напрямків наступу загарбники не досягли жодних позитивних результатів та з втратами відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків поблизу Авдіївки, Мар’їнки, Олександрополя, Пісків, Першотравневого та Опитного.

Вів наступ на напрямі Лозове – Первомайське, також успіху не мав і відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник веде оборону зайнятих районів. Обстрілював райони населених пунктів Новосілка, Новомихайлівка, Богоявленка, Степногірськ, Шевченко, Бурлацьке, Залізничне, Гуляйпільське, Лукʼянівське, Преображенка, Полтавка.

Росіяни намагалися вести штурмові дії у напрямку Єгорівка – Шевченка, але успіху не мали та відійшли.

На Південнобузькому напрямку війська противника основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих районів та сковуванні дій Сил оборони України.

Обстріли зафіксовані недалеко від населених пунктів Миколаїв, Степова Долина, Луч, Посад-Покровське, Галицинове, Олександрівка, Мирне, Широке, Квітневе, Киселівка, Кобзарці, Первомайське, Кавказ, Мурахівка, Андріївка, Осокорівка, Іванівка та Трудолюбівка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...