Мед Атлант

“Цей песик та котики були його сім’єю”: на Прикарпатті отруїли тварин бійця ЗСУ

У селі Перерісль Надвірнянського району, що на Івано-Франківщині, отруїли трьох котів і собаку чоловіка, який зараз воює в ЗСУ. Поліція відкрила провадження.

Про це Суспільному розповіла зооволонтерка Інна Крижанівська.

За її словами, тварин вбили 17 серпня на приватній території, яка належить військовослужбовцю. Про це Інні Крижанівській повідомила сестра господаря тварин Наталія, яка доглядала за ними, поки брат воює.

Інна Крижанівська познайомилася з Наталією, коли допомагала їй прилаштовувати кошенят. Зооволонтерка каже, що отримувала від Наталі фото котиків, вони були нагодовані й доглянуті.

Сестра бійця Наталія розповіла, що живе у Перерослі, але на іншому кінці села. Тому, коли 6 червня брат пішов на фронт, вона двічі на день велосипедом їхала до його помешкання, щоб нагодувати тварин. У брата були троє котів і собака.

“Брат нічого не знає. Я йому нічого не кажу, бо йому й так важко на фронті. Він колись взяв песика бездомного, і він у нього жив 15 років. Брат не має ні жінки, ні дітей. Цей песик та котики були його сім’єю”, — говорить Наталя.

19 серпня о 9:00 у ветлікарні помер собака. Його дві доби рятували у медзакладі у Надвірній. Офіційний висновок медиків: “Отруєння тубазидом“.

Інна Крижанівська розповідає:

“Лікарі боролися, як могли, за життя собачки: ввели антидот протиотрутний, капали. Але там просто “згоріли” мозок і легені, зупинилося серце. Лікар сказав, що це — жахливий біль. Ви собі не можете уявити, як тварина мучилася. Це — пекельні муки”.

Наталія розповідає, що сусід брата неодноразово погрожував їй отруїти тварин, бо коти “ходять до нього до хати” і “дряпають паркан”.

“За два дні до вбивства тварин він сказав: “Якщо не отруїш їх, то це зроблю я”, — каже Наталія.

За її словами, коли вона звернулася зі скаргою до дільничого, він сказав: “Ви не докажете, що це зробив ваш сусід. Звідки ви знаєте, хто отруїв котів? А може це ви самі отруїли їх?”

Співробітники Надвірнянського районного відділу поліції проводять перевірку за фактом отруєння тварин, опитують усіх свідків та очевидців, встановлюють обставини події, повідомили на Facebook-сторінці Нацполіції області.

“За результатами перевірки їй буде надана відповідна кваліфікація”, — йдеться в дописі.

Інна Крижанівська сподівається, що вбивцю знайдуть і покарають за злочин, передбачений ст. 299 Кримінального кодексу України.

“У той час, коли людина захищає Україну, поруч живе живодер, який воює із беззахисними тваринами”, — каже зооактивістка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...