Мед Атлант

Російські спецслужби настільки були впевненні у захопленні України, що облаштовували собі житло у Києві

Співробітники ФСБ були настільки впевнені, що Україна впаде, що останні дні перед повномасштабною війною витратили на облаштування житла у Києві.

Про це з у своєму розслідуванні під назвою «5 речей, які вам потрібно знати про провали російської розвідки перед вторгненням в Україну» пише Громадське з посиланням на The Washington Post.

Видання зазначає, що у повідомленнях, перехоплених українськими спецслужбами, йдеться, що співробітники ФСБ запитують у колег подробиці про квартири та інші місця, які вони можуть використовувати як конспіративні квартири, житлові приміщення або бази операцій.

За словами офіційних осіб, за кілька днів до того, як російські війська увійшли в Україну, інформаторам ФСБ було наказано залишити столицю, але залишити ключі від своїх будинків для російських оперативників, що прибувають.

У тому ж матеріалі розповідається про колаборантів, яких росія готувала призначити маріонетковою владою в Україні. Йдеться про щонайменше два проросійські «уряди».

Так, серед основних союзників ФСБ були колишній президент-втікач Віктор Янукович та народний депутат, звинувачуваний у держзраді, Віктор Медведчук.

Янукович був у центрі групи, яка зібралася в Білорусі на початку березня і була готова повернутися в Україну для захоплення влади. Друга група, до якої увійшли колишні члени партії Януковича, зібралася на території на півдні України, яка була захоплена на початку війни російськими військами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...