Мед Атлант

У Франківську провели благодійний велозаїзд: зібрали понад 226 тисяч гривень. ФОТО

Сьогодні, 20 серпня, напередодні Дня Незалежності України, прикарпатські рятувальники ініціювали проведення в Івано-Франківську благодійного велозаїзду «Fireway – разом до перемоги», на підтримку Збройних сил України.

У заході взяли участь рятувальники, представники Асоціації велосипедистів Івано-Франківська та громадськості.
До учасників велозаїзду, в режимі онлайн зв’язку, долучився начальник Головного управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, котрий на даний час перебуває у службовому відрядженні у Республіці Польща.
Також перед присутніми виступив волонтер, учасник бойових дій, Василь Марко, котрий у своєму виступі подякував ГУ ДСНС в області за таку ініціативу та зазначив, що у теперішній час дуже важлива така підтримка та допомога для наших воїнів, котрі оберігають нас від ворога.
Перед стартом усіх часників велозаїзду проінструктував керівник Асоціації велосипедистів Івано-Франківська Юрій Симчич. Присутнім наголосили на дотриманні правил безпеки дорожнього руху та правилах поведінки у разі сигналу «Повітряна тривога», що у разі такого – усі повинні направлятись до найближчого укриття по маршруту слідування.
Учасники велозаїзду проїхались спеціальним маршрутом вулицями міста Івано-Франківська, зокрема з вулиці Франка до вулиці Надрічна, подолавши відстань 10 км.
На фініші усім учасникам благодійного велозаїзду вручили сувеніри про участь у заході.
Хочеться зауважити, що наймолодшим учасником сьогоднішнього велозаїзду був 3-річний Мирон з Донеччини, котрий зі своїми батьками тепер проживає на Івано-Франківщині. До речі, він теж не залишився без подарунка, перший заступник начальника ГУ ДСНС в області Ігор Оксентюк подарував маленькому учаснику заходу іграшковий пожежний автомобіль.
Також Ігор Оксентюк вручив волонтеру, представнику ГО «Бандерівський схрон» Ірині Марко сертифікат на суму 226 тисяч 519 грн. За зібрані кошти буде придбано усе найнеобхідніше для воїнів з Прикарпаття, котрі зараз знаходяться на фронті.
Як зазначила у своєму виступі пані Ірина, сума коштів, яку вдалось зібрати за такий короткий проміжок часу, була неочікуваною. Рятувальники доклали багато зусиль, щоб допомогти нашим воїнам-захисникам, адже самі добре розуміють і знають наскільки це важливо у теперішній час.
Хто ще не встиг долучитися, збір коштів триває до 23:00 20 серпня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...