Мед Атлант

Військовозобов’язані чоловіки “форсують” Тису аби уникнути мобілізації. ФОТО

На Закарпатті військовозобов’язані громадяни України чоловіки, не полишають спроб уникнути мобілізації.

Більшість спритників намагаються незаконно потрапити до сусідньої Румунії на річковій ділянці кордону, перепливаючи або ж просто, переходячи вбрід, річку Тиса.

 Прикордонні наряди відділень «Великий Бичків», «Солотвино» та «Грушево» у шести випадках зупинили неподалік від берега Тиси 13 чоловіків, які мали намір незаконно перетнути українсько-румунський кордон. Восьмеро із затриманих є мешканцями Харківщини, четверо – з Полтавщини, один військовозобов’язаний – з Київщини. Усі речі «плавців» були традиційно обгорнуті поліетиленом, що красномовно вказувало на наміри їх господарів долати водні перепони.

Ще одного утікача – закарпатця, зупинили прикордонники відділу «Лужанка» у ході реалізації інформації наданої офіцерами оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону. Чоловік віддав перевагу сухопутній ділянці кордону.

В усіх випадках на чоловіків склали адмінпротоколи про вчинення правопорушення передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справи скерували до суду, який вже невдовзі надасть правову оцінку діям чоловіків.

За вчинення вказаного правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 3400 грн до 8500 грн або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...