Мед Атлант

«Міць і гордість міста»: відомому франківському скульптору-керамісту вручили нагороду. ФОТО

Сьогодні, 15 вересня, відомому франківському скульптору-керамісту Михайлу Мурафі вручили нагороду «Міць і гордість міста».

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагороду вручили за особистий вагомий внесок у розвиток культури Івано-Франківської міської територіальної громади та з нагоди 75-річчя з Дня народження.

У Михайла Мурафи — свій особливий стиль. Майстер працює з різними матеріалами, поєднує пластику глини з каменем. Основа основ – це його особливе поєднання фантастичного декоративного бачення світу. Навіть у найзвичайніших речах, які нас оточують майстер бачить скульптуру. А підкресливши в них певні моменти – перетворює їх на витвори мистецтва, які вже десятиліттями милують око шанувальників, – пише мер.

Його роботи відомі не лише в Україні, а й зберігаються у приватних колекціях в Угорщині, Румунії, Польщі, Канаді, США, Словаччині. За кожною з них – життєві спогади.

Є у портфоліо Михайла Мурафи й монументальні роботи. Кожен франківець, який відвідував обласний драмтеатр, звертав увагу на керамічне панно. Це колективна робота співавторів Василя Вільшука, Йосипа Косовича, Михайла Мурафи та Олександра Медведєва. Роботи над панно розпочали у 1979-му році, а завершили у 1981-му. Загальна площа панно 100 м. кв. Всі роботи виконувались у Львові на заводі будівельної кераміки, а готова композиція збиралась з частин. Мало хто знає, що на тому панно майстри увіковічнили й себе. На рівні людського зросту є плитка із трьома гуцулами, які сидять і грають на сопілках. Зліва направо це скульптори Василь Вільшук, Йосип Косович і Михайло Мурафа.


Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...