Мед Атлант

В Болехівській лікарні облаштували приміщення для центру терапевтичної та паліативної допомоги

Просторі кабінети, затишні палати, комфортні кімнати гігієни з сучасним санітарним обладнанням – так тепер виглядає приміщення колишнього пологового відділення КНП “Болехівська центральна міська лікарня“, у якому нещодавно завершили ремонт.

Вже цього тижня тут запрацює центр терапевтичної та паліативної допомоги медичного закладу.
На проведення ремонту в будівлі з місцевого бюджету виділили близько 774,0 тис.грн. За ці кошти у приміщенні капітально відремонтували душову та туалетні кімнати. У двох палатах облаштували туалетні кімнати для перебування осіб з особливими потребами. У санвузлах встановили спеціальні санітарні пристосування для людей з інвалідністю: сучасні унітази з функцією біде, сидіння для душа, різноманітні поручні, які спрощують прийом душу чи відвідування туалету. Крім цього, у будівлі повністю замінили систему внутрішньої каналізації.
За кошти комунального підприємства у всьому приміщенні провели поточний ремонт.
Міський голова Іван Яцинин каже, що Болехівська міська рада усіляко сприяє керівництву комунального закладу в створенні належних умов для перебування усіх без винятку пацієнтів, в тому числі й людей з інвалідністю.
Однією з вимог для контрактування медичної установи будь-якого рівня з Національною службою здоров’я України є наявність сертифікатів доступності для маломобільних груп населення. І це правильно. Я вважаю, що кожен заклад, а особливо медичний, має забезпечити фізичну доступність своїх будівель для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. Тож ми облаштували та оновили одне з приміщень медичного закладу відповідно до вимог часу та НСЗУ, – зазначив міський голова Іван Яцинин, оглядаючи відремонтоване приміщення лікарні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...