Мед Атлант

Вже 61 релоковане підприємство працює і розвивається в Івано-Франківську

Після 24 лютого, коли росія розпочала широкомасштабну війну проти України, в Івано-Франківськ почали переїжджати не лише сім’ї та окремі особи, але і бізнес.
Довелося реагувати швидко. Аби налагодити роботу з розміщення ВПО та гуманітарною допомогою створили окремі координаційні центри, волонтерські групи, прихистки, повідомив міський голова Руслан Марцінків.
Станом на 20 вересня в Івано-Франківську вже успішно працює 61 релоковане підприємство. Ще шість аналізують отримані пропозиції.
Поступило 124 заявки від підприємств і підприємців, які виявили бажання перевести свій бізнес до Івано-Франківської МТГ. А також від місцевих та обласних підприємців, які бажають прийняти в себе бізнес, надійшло 215 заявок.
Тож зараз в місті активно працює релоковане виробництво кабельної продукції, харчової продукції, косметики, зубної пасти, напівфабрикатів, меблів, пошиття одягу та інше.
Надають фінансові, бухгалтерські, дизайнерські, стоматологічні, лікувально-реабілітаційні послуги. Розвиваються заклади ресторанного господарства, торгівля, а також ІТ-сфера.
«Представники релокованого бізнесу розповідають, що їм дуже імпонує, те, що сам міський голова відвідує їхнє виробництво. Цікавиться, як налагоджене виробництво і чим можна ще допомогти», – відзначила на оперативній нараді начальник управління праці Наталія Дмитраш.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...