Мед Атлант

Бойовики «ДНР» планують залучати до участі у псевдореферендумі дітей від 13 років — СБУ

У самопроголошеній «ДНР» планують залучати до участі у фейковому референдумі рф на тимчасово окупованій території Донеччини неповнолітніх.

Про це повідомляє Служба безпеки України, яка перехопила документи бойовиків.

За даними СБУ, окупанти сподіваються розширити «електоральну базу» на псевдореферендумі про приєднання до рф, залучивши місцевих дітей віком від 13 до 17 років.

За рахунок малолітніх «виборців» окупанти намагаються штучно компенсувати катастрофічну нестачу «голосів» для легітимізації фейкового плебісциту. А щоб посилити контроль за «явкою», неповнолітніх мають супроводжувати до «виборчих дільниць» їхні батьки, опікуни або представники так званих «дитячих будинків» на тимчасово окупованій території регіону.

Також для накрутки показників псевдореферендуму до нього планують залучати родини з Донецької області, які мають місцеву реєстрацію, але тимчасово виїхали до рф.

Такі зміни до «виборчого процесу» його московські куратори доручили так званій центральній виборчій комісії самопроголошеної «ДНР». Саме цей «орган» підготував проєкти документів у вигляді «постанов» і додатку.

СБУ вже ідентифікувала всіх організаторів незаконної діяльності, встановила їхнє місцеперебування та задокументувала злочини. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Наразі тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...