Мед Атлант

На Прикарпатті планують покращити житлові умови для майже 500 сімей переселенців

На Прикарпатті планують реалізувати проєкт, який дозволить покращити житлові умови для майже 500 сімей із числа внутрішньо переміщених людей.
Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко провела робочу зустріч з представниками міжнародної організації з міграції (МОМ), які запропонували новий проєкт підтримки внутрішньо переміщених людей. Їх пропозиції передбачали грошову компенсацію за пошук та оренду житла на зимовий період для ВПО, які перебувають у колективних центрах розміщення переселенців, та є під загрозою виселення.

«Порушена вами проблема є найболючішою для нас, адже з початком опалювального сезону значно загострюється питання забезпечення людей належними умовами проживання, – заначила Людмила Сірко. – Сьогодні ще майже 300 осіб залишаються в закладах загальної середньої освіти. Серед них діти з особливими потребами та перестарілі. Тому оперативне їх переміщення в належні умови до настання холодів є для нас дуже актуальним».

Посадовиця детально поінформувала міжнародних донорів про об’єкти, в яких проживають ВПО, ситуацію про першочергові їх потреби та запропонувала конкретні кроки для практичного вирішення, зокрема, використання оздоровчих таборів та санаторіїв для забезпечення компактного проживання значної кількості сімей з дітьми.

Представники МОМ відзначили, що запропонований ОВА комплексний підхід є більш цілісним і дозволить значно раціональніше використати донорський фінансовий ресурс для забезпечення житлом переселенців, число яких на Прикарпатті буде і надалі збільшуватися.

Сторони домовилися про подальшу спільну роботу над впровадженням проєкту, бюджет якого дозволить покращити житлові умови для майже 500 сімей, які прибули з територій, де тривають активні бойові дії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...