Мед Атлант

Франківці скуповують на зиму електрообігрівачі: комунальники радять не зловживати. ВІДЕО

Перед початком нового опалювального сезону в Івано-Франківську збільшився попит на твердопаливні котли та електрообігрівачі.

У комунальному підприємстві “Комфортний дім” радять не зловживати електроприладами для опалення домівок, адже мережі у будинках старі, відтак великого навантаження вони можуть не витримати, пише Суспільне.

Франківець Роман Гложик живе у квартирі з індивідуальним опаленням. Останні два роки він обігріває житло інверторним кондиціонером. Чоловік каже, планує користуватися ним і в цьому опалювальному сезоні, адже йому так комфортно, економно і він не хвилюється щодо забезпечення теплом у випадку перебоїв із постачанням газу.

У мене — дві кімнати. Я його вмикаю на повну потужність — на 30°C. Пів години він працює в одній кімнаті, у другу відчиняю двері, там теж температура підіймається. Обігріватися кондиціонером зручно. Прийшов додому, увімкнув, 10-15 хвилин і маєш комфортну температуру. Якщо вікна герметичні, то температура у квартирі тримається. Дуже економно”, — каже Роман Гложик.

У приватних будинках цьогоріч франківці активно встановлюють твердопаливні котли, а також купують буржуйки. Попит на них зріс удвічі у порівнянні з минулими роками, каже власник одного із магазинів з товарами для опалення Роман Венгер.

“Найбільше купують так звані євробуржуйки — це універсальні печі. Вони працюють на дровах, обігрівають локально одне приміщення. Крім того, на них можна зварити їсти та гарний вигляд мають”, — каже Роман Венгер.

11 вересня російські військові обстріляли Харківську ТЕЦ. Наступного дня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час прямого ефіру на своїй Facebook-сторінці закликав франківців запастися електрообігрівачами.

Серед покупців одного із магазинів техніки в Івано-Франківську цієї осені утричі збільшився попит на електрообігрівачі, ніж минулої, каже підприємець Богдан Никифорук.

Цього року люди більше купляють керамічні обігрівачі. Вони в чотири рази менше споживають електрику. Сезон ще не розпочався, а вже дуже багато продали. Ми завезли приблизно 100 обігрівачів тиждень тому, залишилося приблизно 20 штук”, — розповідає Богдан Никифорук.

За словами технічного директора “Прикарпаттяобленерго”, на випадок пошкодження електромереж російськими військовими, на підприємстві розробили план резервного електроживлення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...