Мед Атлант

Франківські волонтери збирають гроші на теплий одяг для військових

25 вересня волонтери штабу “Вільні серця Франика” та громадсько-християнського руху “Клич” провели благодійну акцію. Вони влаштували благодійний концерт, за лаштунками якого можна було придбати солодощі, мило ручної роботи та в’язані іграшки.

Також на заході представили залишки від зброї, яка використовувалася на передовій, повідомляє Суспільне.

Співорганізаторка ярмарку Іванна Залеська розповідає, що під час акції збиратимуть гроші на зимові костюми, теплий одяг та “кікімори” для бійців ЗСУ.

“Потрібно мати багато зимових “кікімор”. Якщо нам вдасться, хочемо зібрати на теплий одяг військовослужбовцям — на ті ж бушлати, військову теплу форму, на амуніцію, “фліски” – на все, що потрібно хлопцям. Звичайно, що це – захмарні ціни, але сподіваємося, що нам вдасться. Кожна лепта від людей є для нас цінною. Звісно, хочемо, щоб до зими війна закінчилася, але маємо бути готові до всього”, — каже Іванна Залеська.

Гроші та речі збирають для бригад та батальйонів, де служать рідні, колеги або знайомі волонтерів. Аби зацікавити більше людей, окрім ярмарку, організували благодійний концерт. Зі слів організатора заходу Богдана Гоблера, участь у ньому взяли духовий оркестр військових, солісти філармонії та інші колективи.

“Від кожного з нас залежить майбутнє. Ми тут зібралися для того, щоб бути разом з армією, із солдатами, які воюють за Україну. І допомогти зібрати гроші. Це — благодійний захід, який справді має велику підтримку”, — каже Богдан Гоблер.

На ярмарку всі солодощі коштували від 50 грн. Пекли його два дні, щоб було свіжим. Волонтерка штабу “Вільні серця Франика” Оксана Протас розповідає, що продукти та упакування купували за власні гроші.

До ярмарку долучилися і випускниці ліцею № 15. Окрім випічки, вони принесли в’язані іграшки та мило ручної роботи.

За словами організатора заходу Богдана Гоблера, такі акції проводитимуть, поки ЗСУ остаточно не переможе ворога.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...