Мед Атлант

На Франківщині цьогоріч зафіксували три випадки отруєння дикорослими грибами: одна дитина загинула

Цьогоріч в Івано-Франківській області зафіксовано три випадки отруєння дикорослими грибами. Постраждали двоє дорослих і троє дітей.

Одна дитина 9 років померла в Коломийському районі.
Крайній випадок отруєння грибами трапився на вихідних в Івано-Франківську. З таким діагнозом госпіталізували 11- річну дитину.
▪️Гриб – це важкий для харчотравлення продукт, а ферментативна можливість організму може просто не впоратися з ним. Наприклад, м’ясо перетравлюється у шлунку близько 4 годин, а гриби – до кількох діб.
▪️Переварити таку їжу, як гриби, здатний лише абсолютно здоровий організм з відмінним травленням – точно не дитячий. Ось чому так важливо ЗОВСІМ виключити гриби з харчування дітей та дорослих з вадами травлення. Далеко не всі отруйні грибні токсини, що накопичуються в їстівних грибах, усуваються виварюванням, відмочуванням, сушінням і консервацією.
▪️Отрута, яка може бути навіть у хороших грибах, викликає порушення діяльності нервової системи, розлад серцевих скорочень, зміни функцій дихання і травлення, цироз печінки.
Тому, Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ вкотре наголошує: дітям до 14 років вживати гриби не можна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...