Мед Атлант

У правила перетину кордону внесли зміни для чоловіків: що нового

Чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон до осіб з інвалідністю, до осіб, які потребують постійного догляду або до дітей з інвалідністю, яких вони доглядають. При цьому вони мають повернутися з-за кордону не пізніше, ніж люди, яких вони супроводжують.

Про це, 27 вересня, повідомляє Держприкордонслужба України з посиланням на зміни внесені до правил перетинання державного кордону громадянами України.

Виїзд за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, може здійснюватися самостійно без осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду на підставі довідки про перебування таких осіб з інвалідністю на консульському обліку. Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які супроводжували осіб з інвалідністю, для виїзду за межі України, зобов’язані повернутися в Україну не пізніше повернення на територію України осіб, яких вони супроводжували. Виїзд за межі України супроводжуючих осіб самостійно здійснюється за наявності наказу директора закладу догляду про ротацію супроводжуючих осіб з числа працівників закладу догляду, — йдеться в постанові Кабінету Міністрів України.

Після прибуття осіб з інвалідністю на місце тимчасового перебування за межами України супроводжуючі особи зобов’язані протягом семи робочих днів звернутися до закордонної дипломатичної установи України для взяття людей з інвалідністю на консульський облік. Кількість разів такого перетину кордону чоловіками призовного віку — необмежена.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...