Мед Атлант

На Прикарпатті продовжує зростати рівень захворюваності на COVID-19

В області продовжує зростати рівень захворюваності на COVID-19 та кількість госпіталізованих з цією недугою. За минулий тиждень коронавірусом захворіли майже тисяча прикарпатців.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації та в Державній установі «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

В осінньо-зимовий період ризик спалаху COVID-19 значно збільшується. Тому необхідно подбати про надійний захист від цієї інфекційної недуги. Таким захистом є вакцинація. Люди, які отримали щеплення, якщо й інфікуються коронавірусом, то, здебільшого, не потрапляють на лікарняні ліжка та хворіють з легким перебігом. за минулий тиждень

За минулий тиждень в області вакциновано 2 892 особи:

першою дозою – 661;

другою дозою – 357;

першою бустерною – 1 750;

другою бустерною – 105;

додатковою – 17.

Всього з початку вакцинації в області щеплено 980 880 людей.

За минулу добу в області госпіталізували 22 особи з коронавірусною хворобою. Всього ж з цією недугою на стаціонарному лікуванні перебуває 320 пацієнтів, сім з яких у відділеннях реанімації. Понад 23% хворих потребують додаткової подачі кисню.

Хворим з COVID-19 на Прикарпатті надають медичну допомогу в 29 лікувальних закладах. Тут розгорнуто 1156 ліжок, 98% з яких забезпечені доступом до кисню.

Для госпіталізації дітей з COVID-19 в лікарнях області облаштували 147 ліжок з них 63 зайнято. За минулу добу госпіталізували 3 дитини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...