Мед Атлант

Поліція ідентифікувала п’ятьох військових рф, які розстрілювали мирних мешканців у Гостомелі

Національна поліція України встановила 5 військовослужбовців рф, які в перші дні повномасштабного вторгнення розстрілювали мирних мешканців у Гостомелі.

Про це повідомляє Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Налякані люди хотіли лише одного – якнайшвидше виїхати із зони бойових дій. А росгвардійці влаштували на місцевих справжнє полювання. В одну з автівок вони випустили 178 куль. Як усе було, з перших вуст можна почути від Катерини, однієї з потерпілих. На відео жінка розповідає про свою зустріч із окупантами. Катерина справді народилася «у сорочці». В її авто нарахували близько 80 наскрізних кульових отворів. Всього на цьому відрізку дороги лише 25 лютого російські окупанти вбили 11 та поранили 15 осіб. Поміж постраждалих від ворожих куль – громадянин Німеччини та працівники Бучанського райуправління поліції. Кожен окупант має розуміти, що покарання не уникнути. Загарбникам не сховатися», – ідеться в повідомленні.

На сьогодні встановлено, що ці криваві злочини скоїли військовослужбовці Красноярського ОМОНу росгвардії рф. Їх завданням було – захоплення Урядового кварталу та ліквідація керівництва країни. За погодженням із прокурорами трьом командирам та двом стрільцям заочно оголошено підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...