Мед Атлант

У Франківську чоловік побив підлітків, які бігали біля будинку: він заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок жителю Івано-Франківська, який побив підлітків біля житлового будинку.

11 вересня 2021 року близько 17 години троє неповнолітніх бігали по вул. Івана Павла II, в м. Івано-Франківську. Вони вирішили перепочити та зупинились біля одного із під’їздів будинку. В цей момент до них підійшов обвинувачений та спитав чому вони тут бігають, Оскільки запитання було проігноровано, його це сильно розлютило. Тоді він ударив кулаком правої руки в область плеча, від якого останній впав на землю.

Продовжуючи свої протиправні дії наніс один цілеспрямований удар кулаком правої руки в область обличчя іншого підлітка, внаслідок якого останній впав на асфальт. Не припиняючи свої незаконні дії, знову підійшов до потерпілого та наніс йому удар кулаком правої руки в область обличчя, після чого повернувся до іншого потерпілого та наніс йому один удар кулаком правої руки в область голови.

В результаті одному потерпілому заподіяно фізичний біль, а іншому – тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку, садна в ділянці обох нижніх кінцівок, які відповідно до висновку судово-медичної експертизи, відносяться до легких тілесних ушкоджень, які викликали короткочасний розлад здоров’я, передає Галичина.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, розкаявся у вчиненому, вказав, що ввечері виходив з під`їзду свого будинку і побачив групу підлітків, які голосно розважалися і при цьому вживали нецензурну лексику. Він зробив їм зауваження, а коли ті почали огризатися, конфлікт переріс в бійку. Сам розуміє, що не мав застосовувати силу по відношення до них, однак тоді не втримався, про що дуже шкодує. До вчиненого він ставиться критично, щиро розкаявся, просив вибачення у законних представників потерпілих. Просив суд його суворо не карати.

Потерпілий суду пояснив, що 11.09.2021 року ввечері повертався зі своїми друзями додому, проходили повз будинок на вул. І.Павла ІІ, сміялися і дурачилися. До них підійшов обвинувачений, почав кричати на них, а надалі вдарив його в груди, а іншого хлопця в обличчя. Вони відразу побігли додому розказати батькам, що сталося.

Інший потерпілий суду пояснив, що 11.09.2021 року ввечері зі друзями проходили по вул. Івана Павла ІІ, і до них вибіг обвинувачений, почав кричати, погрожувати та битися. Вдарив його по голові і він практично не пам’ятає, як дійшов додому. Був струс головного мозку. Дома розказав батькам, що трапилося.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України, та призначив йому покарання штраф у розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк за участю прокурора Торованина С.В.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...