Мед Атлант

Службова недбалість зі збитками для бюджету: на Прикарпатті судитимуть інженера технагляду

За процесуального керівництва Коломийської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду Управління капітального будівництва в області за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, інженер з технагляду, відповідаючи за нагляд на будівництві амбулаторії сімейної медицини в Коломийському районі, підписав акти приймання виконаних робіт, не перевіривши їх якість та обсяги.

Як з’ясувала прокуратура, на підставі цього підрядник отримав з бюджету понад 220 000 гривень за роботи з монтажу устаткування, які були внесені до документів, але фактично виконані не були.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...