Мед Атлант

В Івано-Франківській громаді понад 12 тисяч домогосподарств отримують субсидію. ВІДЕО

12 971 домогосподарство Івано-Франківської громади отримує субсидію на комунальні послуги.

Про це Суспільному розповіла заступниця департаменту соціальної політики Івано-Франківської міськради Оксана Жишото.

“Якщо ми говоримо про тих, хто вже є в системі, і їм на літо перепризначена субсидія, то людям не потрібно жодних документів приносити за умови, що у них не відбулося ніяких змін. Громадяни, у яких з 1 травня субсидія не була перепризначена, — була заборгованість, чи по них проводилася перевірка, і виявилося, що там неповні дані, то ці громадяни мають подати нову заяву, декларацію і підтвердити своє право на отримання субсидії”, — пояснює Оксана Жишото.

З її слів, переселенці теж мають право на субсидію. Її можуть призначити або за місцем реєстрації, або за місцем фактичного проживання.

“Якщо переселенці звертатимуться за призначенням субсидій, то допомога, яка надається їм на проживання в розмірі 2 000 грн на працездатну і 3 000 грн на дитину, не буде враховуватися для призначення субсидії”, — каже заступниця департаменту соціальної політики Івано-Франківської міськради.

Не враховуватиметься компенсація для призначення субсидій і людям, які безкоштовно прихистили переселенців.

Перелік необхідних документів:

  • заява про призначення та надання житлової субсидії;
  • декларація про доходи й витрати людей, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

За потреби потрібно буде подати:

  • довідки про доходи, про які відсутня інформація в податковій та Пенсійному фонді;
  • документи, що підтверджують непроживання людини за місцем реєстрації: оплачені комунальні рахунки або договір про оренду за іншою адресою.

За словами Оксани Жишото, до 30 листопада 2022 року призначенням субсидій займатимуться працівники департаменту Івано-Франківської міськради, а вже з 1 грудня їх оформлюватимуть у Пенсійному фонді України. Умови подання документів залишилися незмінними.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...