Мед Атлант

Мокрі стелі та перебої зі світлом: у франківській багатоповерхівці третій рік протікає дах

У багатоповерхівці на вулиці Вовчинецькій 194-Б в Івано-Франківську третій рік протікає дах. Кошторис ремонту покрівлі будинку становить 240 тис. грн.

Про це Суспільному розповів директор комунального підприємства “Комфортний дім” Василь Скиданчук.

З його слів, під час воєнного стану міські програми співфінансування не діють. Тому мешканці дому не можуть відремонтувати покрівлю.

Костянтин Козак живе у багатоповерхівці на вулиці Вовчинецькій 194-Б. Він розповідає, що через протікання даху у квартирах людей на останньому поверсі вода просочується через стелю, трапляються перебої з електропостачанням.

“У сусідів не було світла. У мене горів автомат. Прийшли з обленерго, замінили лічильники для квартир № 34 й № 35”, — говорить франківець.

З його слів, після зливи вода з останнього поверху може текти сходами на нижні.

Навесні 2021 року мешканці будинку зверталися до комунального підприємства “Комфортний дім”, яке обслуговує дім, з проханням відремонтувати дах. Зробити це хотіли за міською програмою співфінансування.

Відповідно до проєктної документації кошторис робіт повинен складати 160 тис. грн, каже мешканець багатоповерхівки Костянтин Козак. В організації тоді повідомили, що їх записали у чергу на ремонт.

“Ми дочекалися. Зараз розпочалися дощі, війна триває, а від них — нічого. Приходимо туди й нам говорять, що ціни вже помінялися. Я кажу, що потрібно складати новий кошторис або зробити бодай косметичний ремонт. Усунути причину протікання, бо ж найбільша проблема — коли вода тече в електропровід”, — розповідає Костянтин Козак.

Питання щодо ремонту покрівлі будинку обговорювали на оперативній нараді у міського голови. За словами директора “Комфортного дому” Василя Скиданчука, капітальний ремонт даху можуть зробити, якщо мешканці повністю його оплатять.

“Поки наші працівники планують провести частковий ремонт покрівлі, але чекаємо на більш сприятливу погоду”, — каже директор “Комфортного дому”.

За словами Василя Скиданчука, через підвищення цін на матеріали вартість капітального ремонту покрівлі цього будинку зараз становить 240 тис. грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...