Мед Атлант

У Коломиї створюють молодіжний симфонічний оркестр

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, на базі малої філармонії створюють молодіжний симфонічний оркестр.

Це — перший музичний колектив у місті, розрахований на молодь, розповідає колишній соліст Національної опери України та сценічний директор філармонії Микола Губчук, пише Суспільне.

З його слів, ідея створення молодіжного симфонічного оркестру з’явилася під час зустрічі керівниці управління культури та туризму Коломийської міськради Мар’яни Кодіної з диригенткою Ольгою Хомою у Львові.

Набір у молодіжний симфонічний оркестр триватиме до 10 жовтня. Раніше відбирали учасників віком від 14 до 22 років. Втім організаторам довелося розширити вікову категорію.

“Прийматимемо дітей від 12 років. Щодо старших, то ми зрозуміли, що юність та молодість тривають до 35 років”, — розповідає Микола Губчук.

До відбору та онлайн-прослуховування допускають не лише коломиян, а й жителів Івано-Франківської та Чернівецької областей, повідомляють на сайті Коломийської міської ради.

“Участь можуть взяти учні або студенти музичних навчальних закладів зі спеціальностей: струнні, духові та ударні інструменти”, — ідеться у дописі.

Сценічний директор малої філармонії Микола Губчук каже, після відбору відбудеться мистецький табір. Понад тиждень молодих музикантів навчатимуть професійні викладачі, поки готуватиметься програма концертів.

“У репертуарі — українська та світова класика”, — додає Микола Губчук.

На фінальному концерті вихованці оркестру виступлять з українською співачкою Христиною Соловій, скрипалем Назарієм Пилатюком і колишнім солістом Національної опери України Миколою Губчуком.

До оркестру залучать дітей внутрішньо переміщених людей, а зібрані на концерті гроші передадуть Збройним силам України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...