Мед Атлант

За добу на Франківщині шахраї ошукали трьох людей: виманили майже 120 тисяч

Аферисти продовжують наживатись на довірливих мешканцях області. Люди втрачають десятки тисяч гривень.

Їм надсилають фішингові посилання на мобільні телефони під різним приводом та розміщують в інтернеті неправдиві оголошення. Прикарпатські поліцейські закликають громадян, бути обачними в мережі.
Одразу декілька випадків шахрайств зареєстрували поліцейські за минулу добу.
3 вересня до правоохоронців звернулася 36-річна мешканка Косівського району. Жінка повідомила, що стала жертвою шахраїв. Як вдалося з’ясувати поліцейським, напередодні потерпілій прийшло повідомлення, про те, що вона отримала соціальну виплату і фішингове посилання на мобільний додаток одного з банків. Щоби авторизуватись в ньому, довірлива жінка ввела цифри своєї банківської карти та пін-код. І за лічені хвилини її рахунок був спустошений. Двома платежами аферист зняв майже 32 тисячі гривень.
Ошукали невідомі шахраї й 33-річну мешканку села Яблуниця, Верховинського району. Жінка хотіла придбати автомобіль. Знайшла оголошення в інтернеті та переслала невідомому продавцю завдаток – 73 500 гривень. Тепер аферист на зв’язок не виходить. Транспортний засіб жінка не отримала.
На гачок шахраїв потрапила 34 – річна мешканка Снятина. Жінка через телеграм-канал хотіла замовити зимову форму та одразу скинула гроші – понад 10 тисяч гривень. Однак оплачений товар досі не отримала.
За всіма фактами правоохоронці розпочали розслідування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...