Мед Атлант

У Франківську працюють над створенням реабілітаційного центру для військових та цивільних

Вчора, 4 жовтня, в Івано-Франківську відбулася виїзна зустріч заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, представника Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській ОДА Миколи Макара із фахівцями державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас».

Йшлося про створення в Івано-Франківську реабілітаційного центру для осіб з інвалідністю, військовослужбовців Збройних сил України.
До початку військової агресії росії проти України центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» працював у місті Краматорськ Донецької області. Перебуваючи на Прикарпатті, його фахівці, за сприяння обласної військової адміністрації та обласної ради, працюють над створенням такого центру в нашому регіоні.
Зауважувалося, що у цьому центрі особи з інвалідністю матимуть можливість отримувати комплексні реабілітаційні послуги, а це – фізкультурно-спортивна реабілітація, фізіотерапія, необхідні масажі, соціалізація, психологічна реабілітація та багато інших лікувальних послуг.
Обласна військова адміністрація зробить усе необхідне, щоб реабілітаційний центр якнайшвидше почав надавати якісні послуги. Адже зараз, враховуючи складну ситуацію в нашій країні, бачимо, що вони необхідні для військовослужбовців Збройних сил України. Є потреба, в першу чергу, у реабілітації наших військових, які отримали поранення, захищаючи Україну. Приміщення, де планується створити реабілітаційний центр, потребує ремонту та модернізації, – зауважила Людмила Сірко.
Представники релокованого реабілітаційного центру розповіли, що з початку вересня, у приміщенні почалися необхідні поточні та капітальні ремонти, які передбачають облаштування палат, діагностичних та айті-кімнат, масажного, фізіотерапевтичного кабінетів, тренажерного і конференц-залів. У цьому центрі впорядковуються 23 кімнати із доступними для осіб з інвалідністю санвузлами.
Фізіотерапевтичний, тренажерний та масажний кабінети вже обладнані й там надаються послуги щодо реабілітації осіб з інвалідністю, у тому числі й для військовослужбовців. Радіємо з того, що дуже швидко проводяться ремонтні роботи. І це дозволить якнайшвидше допомагати нашим захисникам, які потребують реабілітації у медико-соціальних реабілітаційних центрах, – зазначила Людмила Сірко.
Роботи щодо облаштування цього центру проводяться за кошти міжнародних донорів, зокрема, Швейцарського Червоного Хреста та міжнародної організації «Save the Children in Ukraine».
Наші міжнародні партнери активно допомагають соціальним та медичним установам Прикарпаття. Особливо зараз, у складний час, ми об’єднуємо усіх наших міжнародних донорів задля того, щоби підтримувати осіб з інвалідністю та військовослужбовців Збройних сил України, які потребують реабілітації, – наголосила Людмила Сірко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...