Мед Атлант

На Прикарпатті оселі переселенців готують до зими

Сьогодні відбулася координаційна нарада Кластеру з питань житла та непродовольчих товарів при управлінні Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй.

Кластер є координаційним механізмом, який надає внутрішньо переміщеним особам та іншим людям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту, допомогу, аби жити у безпечному та належному житлі. У нараді взяли участь керівники профільних підрозділів облдержадміністрації.

В. о. директора департаменту соціальної політики ОДА Уляна Миронюк зазначала, що область є тиловою і готується до роботи в осінньо-зимовий період та прийому людей з регіонів, де ведуться активні бойові дій. Наразі існує потреба в поселенні осіб похилого віку та дітей, забезпечення їх усім необхідним.

Важливо, також наголосила посадовиця, у зв’язку з підготовкою до опалювального сезону оснастити геріатричні пансіонати в містах Івано-Франківську та Коломиї генераторними підстанціями. Представники міжнародних та українських благодійних організацій – члени Кластеру – презентували зроблену роботу в області та майбутні проекти щодо облаштування житла для внутрішньо переміщених осіб, а також паліативних і геріатричних пацієнтів.

На завершення зустрічі представники облдержадміністрації подякували міжнародним і національним гуманітарним організаціям за допомогу та висловили сподівання на продовження плідної співпраці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...