Мед Атлант

Начальник штабу «Азову» розповів про перебування в полоні в Оленівці та Москві після Маріуполя

Перші дні після виходу з Маріуполя командирів полку «Азов» тримали у полоні на окупованій території, а згодом — вивезли до росії.

Про це під час пресконференції розповів начальник штабу полку «Азов» Богдан Кротевич та в.о. заступника командира полку по роботі з особовим складом Ілля Самойленко, пише Громадське.

За їхніми словами, перші дні після виходу з заводу командирів та решту особового складу разом утримували в окупованій Оленівці.

«Перші чотири дні ми були в Оленівці. Рано зранку на 5-й день до нас приїхали, не дозволили забрати речі й поставили перед фактом, що ми їдемо. Куди, звісно, не сказали», — розповів Кротевич.

За його словами, спершу командирів посадили в автозак та повезли до аеропорту: припускає, що в Ростові.

«Потім ми прилетіли кудись, в якусь камеру. Зараз я розумію, що це була Москва. Хоча я думав, що це був Пітер, бо чув, як чайки кричать. Але на Москві-річці чайки теж є», — сказав начальник штабу.

Крім того, Кротевич згадує, що російські спецслужби хотіли завербувати військових полку після виходу з «Азовсталі».

«Вони хотіли, так би мовити, завербувати “Азов” як підрозділ. Тим, що ви, хлопці, гарно воюєте, давайте разом знищувати Захід та США», — згадує Кротевич.

Однак в «азовців» була одностайна думка, що вороги — це саме росіяни, тому після таких відповідей пропозиції про співпрацю закінчилися.

Командири наголошують, що поки не розкриватимуть деталей утримання у полоні, оскільки це може нашкодити бійцям, яких ще не повернули додому.

Нагадаємо, Богдан Кротевич також розповів, що усі звільненні з полону дають свідчення правоохоронним органам. Але деталі цих свідчень публічно не розголошують, щоб не наражати на небезпеку захисників, які залишаються у російському полоні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...