Мед Атлант

В Тисменицькій громаді відкрили пам’ятну дошку полеглому захиснику

У селі Вільшаниця Тисменицької громади відкрили та освятили меморіальну дошку захиснику України, старшому солдату Збройних Сил України Ростиславу Рапію.

Вшанувати пам’ять загиблого Героя прийшли батьки, побратими, рідні, учні та вчителі Вільшаницького ліцею, в якому навчався Ростислав. Про це повідомляє Тисменицька міська рада.

Освятив дошку парох села Вільшаниця о. Василь Середюк. Пам’ять Ростислава Рапія вшанували хвилиною мовчання.
Від імені міського голови Тетяни Градюк начальник відділу освіти Тисменицької міської ради Марія Глова висловила вдячність батькам Героя за гідне виховання сина, який віддав життя у боротьбі за територіальну цілісність України.
Ростислав Рапій народився 25 червня 1980 року у селі Вільшаниця. Закінчив Вільшаницьку загальноосвітню школу, служив у Збройних Силах України. Працював за кордоном. У 2014 році служив в АТО. На початку повномасштабного вторгнення повернувся в Україну, щоб захищати нашу державу від ворога. Служив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді, був командиром протитанкового відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону. Загинув 05 серпня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу ворогом неподалік села Берестове Донецької області. Без батьківської підтримки залишилася донька Героя. У пам’яті друзів та односельців Ростислав назавжди залишиться щирим та відданим патріотом своєї землі.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...