Мед Атлант

На Прикарпатті волонтери облаштували лазне-пральний комплекс для військових у вантажному мікроавтобусі

Волонтери Фонду підтримки 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” з благодійниками виготовили мобільний лазне-пральний комплекс для військовослужбовців.

Його обладнали у вантажному мікроавтобусі, розповів кореспондентці Суспільного волонтер Ігор Григорчук.

З його слів, комплекс працює за допомогою генератора. Волонтери почали виготовляти його у серпні. Транспорт їм передали благодійники.

Ми його утеплили та обшили профнастилом. Також поставили дві ємкості майже на тонну води. Щоб легше перевозити, їх розділили, обладнали водогоном. Він йде до кожної машинки, до них під’єднуються крани. Там є й розетки, які під’єднуються до пральки. У нас стоять три пральні машинки, десь по 7 кг речей можна завантажити, — пояснює Ігор Григорчук.

Біля пральних машинок встановили помпу, яка прокачує воду у комплексі. Також тут є сушка для одягу та протічний нагрівач для душової кабіни.

Він вмикається, подається вода. Вона при протіканні нагрівається і тут можна прийняти душ. Поки переться одяг, людина може спокійно помитися, — говорить волонтер.

Цей комплекс — перший, який фонд робить для військових з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. До цього виготовляли схожі й передавали їх бійцям у зону проведення ООС.

Така потреба була прямо на передовій. Нам командування повідомило, що така річ буде необхідна. Тому ми вирішили це зробити, — каже Ігор Григорчук.

Лазне-пральний комплекс працює й від мережі. Зі слів Ігоря Григорчука, його головна перевага — мобільність.

Є вже плани робити ще один такий комплекс. Є автобус, який може бути так само обладнаний. У наступному вже нічого, мабуть, не будемо міняти, тому що в цьому майже все ідеально сіло, ідеально зайшло. Попит на такі комплекси є. Я думаю, якщо був би не один такий автобус, а п’ять, то попит був би й на п’ять, — додав він.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...