Мед Атлант

Успіх там, де панує любов

Кожного свого клієнта вона неодмінно зустрічає з усмішкою. Адже її бутик – улюблена справа, якою загалом займається уже понад два десятки років. І переконує: має місію передовсім робити жінок щасливими. Чи то підібравши їм вбрання, яке личитиме, як ніщо інше, чи підтримавши добрим словом і порадою. Або ж поділившись секретом власного успіху. Саме про нього підприємиця Марія ПЕТРУШКО охоче розповідає і нам.

Якби довелося описати себе всього трьома словами, які б обрали?

Успішна, впевнена бізнесвумен.

Чому обрали саме власну справу?

Так склалися обставини в житті. Свого часу я закінчила торгово-економічний коледж, а потім педагогічний університет. Після навчання була робота у міській раді, і вже після декрету я зрозуміла: хочу не просто працювати, а робити щось власне для жінок, допомагати їм відчувати себе гарними, красивими, щасливими. І я вирішила започаткувати власну справу тісно із цим пов’язану.

Сьогодні Ви господиня у власному бутику «Maria», а з чого починали?

Спочатку був ринок. І я цього не соромлюся. Торгувала і в сніги, і в тридцятиградусні морози. Але це загартувало мене. Попри усі випробування, я завжди рухалася вперед. Я сильна жінка і завжди долала власні страхи, думала на кілька років вперед. А ще – не боюсь творити, живу в гармонії з собою і радо ділюсь своїм досвідом та успіхами з іншими.

Але що є найбільшою мотивацією?

Мої діти. Вони завжди мотивували мене не зупинятися. А ще я люблю людей. І це моє життєве кредо. Я не ставлю собі за мету виключно заробіток. Понад усе мене тішить, коли люди виходять з мого бутика усміхнені і щасливі. Я черпаю натхнення і з нових зустрічей та спілкування з новими людьми. Це усе й допомогло не здатися і в часи пандемії, затяжних локдаунів. Не прості роки були, але я пережила цю кризу. І пишаюся тим, що зуміла не закритися, старалася, працювала. А потім свої корективи внесла і повномасштабна війна… Якраз за пів року до її початку я і відкрила бутик.

Чому зважилися на це, адже й до того часи були непрості?

Так, вже тоді відчувалося загострення ситуації. Але страху не було. Мені запропонували відкрити тут власний магазин і дали годину на роздуми. Я без вагань погодилася. Не думаючи ні про що. Я ж кажу: стояти на місці – це не моє.

Чи швидко вдалося оговтатись? Як змінився формат роботи?

Після 24 лютого я дозволила собі не працювати лише перші два тижні. А потім, коли у місто почали приїжджати люди, які рятувалися від обстрілів, і наша мерія сказала бізнесу відкриватися,  я одразу відчинила магазин. І трапилася зі мною зворушлива історія. Прийшла до мене жінка із бажанням придбати собі костюмчик, довго обирала, але коли почула ціну, з жалем зізналася, що грошей на нього їй не вистачить, і вийшла з бутика. Не знаю, що тоді мною керувало, мабуть, інтуїція, але я вибігла за нею і попросила вернутись, мовляв, хочу зробити подарунок – заплатите, скільки зможете. І, уявіть, вона відповідає: «Дякую, бо я переселенка, грошей обмаль, але хотілося придбати щось із одягу». Ця історія мене досі бентежить до сліз. І я продовжую свою справу. Поки одні люди допомагають з амуніцією нашим військовим, у мене свій напрямок волонтерства – я при можливості ділюся одягом із тими, хто його потребує.

Ви казали, що робите жінок щасливими. Як саме?

Це і є один із прикладів. А ще у цьому бутику я працюю як психолог (сміється). Жінки ж приходять і питають: «А чи пасує мені ця зачіска, а ці брюки?» Одягають пальто – даю поради. Часом говоримо і годину, і дві. Буває, що клієнти і номер телефону запитують. І повертаються сюди, а значить, моя праця не минає дарма. Всю свою енергію я дарую людям, щоб вони виходили радісні, успішні і щоб відчували менше того стресу і напруги, які витають довкола.

А що допомагає триматися Вам?

Я завжди маю витримку і віру. Віру в людей. Віру у справу, яку роблю. Окрім того, долати негаразди мені допомагає спорт. Якщо починати день із зарядки, тримати себе у формі, наповнюватися щоранку енергією, то потім є чим ділитися із людьми. Та найважливіше – це підтримка моїх дітей. Вона дає мені сили.

Чи обмірковували уже якісь плани на майбутнє?

Ми усі зараз будуємо тільки  короткострокові плани – на тиждень-два. Масштабні поки не на часі. Зараз головне, щоб наші воїни успішно побороли той клятий «руській мір», щоб наша Україна відродилася, розквітла. Нині на часі перемога!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...