Мед Атлант

Як розвивати ІТ-бізнес в умовах війни: у Франківську відбулась конференція ВА IT Rally #2. ФОТО

Сьогодні, 29 жовтня в Науковому містечку «Нова Енергія» відбувся нетворкінг ВА IT Rally #2.

Цьогоріч конференція присвячена бізнес-аналізу. Чотири спікери розповіли, як ІТ-компаніям у період війни аналізувати свій бізнес, як його покращити та зробити ефективним. Генеральний партнер заходу – компанія blago developer.

На думку Богдана Голода, Lead Business Analyst, який співпрацює з EPAM Ukraine, темпи зростання ІТ-компаній суттєво знизилися, однак галузь отримала безпрецедентну підтримку від закордонного бізнесу.

«Майбутнє ІТ залежатиме від нашої перемоги. Чим більш впевнена буде наша перемога, тим більше впевненості буде і у зарубіжних інвесторів, які хотітимуть вкладати в український бізнес», – додав спікер.

Війна дещо обмежила амбітні плани в ІТ-сфері на 2022, адже останні 5 років був шалений ріст цієї індустрії. Цьогоріч ріст не такий динамічний, як колись, але все ж зміг втриматися. У Франківську ж кількість айтівців зросла в десятки разів. Від початку повномасштабного вторгнення сюди релокувались спеціалісти з інших областей, а загальна кількість айтівців у місті – понад 4 тисячі.

«Сьогодні ми маємо чергову конференцію з серії розвитку тематичних спільнот в Івано-Франківську, а саме бізнес-аналіз. Він важливий не лише для ІТ, а й для розвитку всього бізнесу. Ми запросили цікавих спікерів з Києва та Харкова, які мають більше 10 років крутого досвіду в різних міжнародних компаніях – вони допоможуть нашій місцевій спільноті стати кращою. ІТ-сфера – одна з небагатьох галузей, яка попри війну продовжує рости та приносити податки. IT Rally – один зі стовпів розвитку цієї спільноти», – зазначив Іван Дячишин, один з організаторів заходу.

Окрім основної дискусії, мета заходу – волонтерство. Так частина коштів, які зібрали на IT Rally, піде на допомогу Збройним Силам України, а саме на покупку швидкісного розвідувального дрона RF-18.

«IT Rally це брендова та знакова подія Івано-Франківська, що проходить не вперше та збирає ІТ-спеціалістів з усієї України. Сьогоднішній захід про аналітику – тут присутні директори, власники, представники різних компаній, в тому числі релокованих. Для blago developer дуже важливо підтримувати бізнес та ІТ-сферу, яка зараз одна з небагатьох сплачує податки, створює нові робочі місця, також привозить релокованих ІТ спеціалістів, які оселяються тут, інтегруючись в нашу місцеву громаду. blago developer не просто великий бізнес, а великий бренд, який підтримує економіку України через сприяння малому та середньому бізнесу, надає їм ефективні інструменти через різні бізнес-тренінги та заходи», – зазначає Діана Великочій, представниця компанії.

На конференції зібралися близько 60 представників ІТ-компаній Івано-Франківська та України. Захід відбувся на базі Університету Короля Данила. Тут кажуть, що це можливість більше залучити студентів до освітнього процесу та дати можливість попрактикуватися.

«Основна мета цього заходу – це комунікація. Ми даємо можливість айтівцям обговорити тенденції розвитку галузі, що зараз актуальне а що занепадає. Попри те, що через війну ІТ сфера втратила позиції, вона буде потужно розвиватися в Україні, адже зараз більший акцент зміщений на розвиток оборонної галузі. Правильний менеджмент та правильне застосування ІТ технологій приведе до збільшення рівня обороноздатних програм та критичної інфраструктури», – розповів перший проректор УКД Михайло Косьмій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...