Мед Атлант

Уряд розширив перелік осіб, що можуть отримати статус учасника бойових дій

Змінами до Постанови КМУ № 413 врегульовуються порядок та процедура надання статусу Учасника бойових дій (УБД) українським захисникам і захисницям, які стали на оборону України від початку повномасштабного наступу росії, з лютого 2022 року.

Умовою надання статусу УБД для військовослужбовців є виконання ними особисто або у складі військової частини бойових завдань. При цьому не встановлюються вимоги щодо кількості днів перебування на територіях проведення бойових дій.

Підтвердженням виконання бойових завдань військовослужбовцем є витяги/копії з (за наявності хоча б одного з таких документів):

  •  бойових донесень;
  •  журналів бойових дій (оперативних завдань, ведення оперативної обстановки);
  •  вахтових журналів;
  •  польотних листів;
  • матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень, контузій, каліцтв.

Для отримання статусу учасника бойових дій командири військових частин звертаються до комісії, утвореної державним органом, у підпорядкуванні якого перебуває військова частина або військовослужбовці самостійно звертаються через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

При собі треба мати один із документів, що підтверджують виконання бойових завдань, зазначених вище, та довідку про безпосередню участь у заходах із забезпечення оборони, форма якої затверджена тепер новим додатком до Постанови КМУ № 413.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...