Мед Атлант

МАГАТЕ перевірило три об’єкти в Україні: ознак «брудної бомби» не знайшло

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) завершили перевірку трьох об’єктів в Україні. Вони не виявили ознак «брудної бомби».
Про це йдеться у заяві МАГАТЕ.

На тлі звинувачень росії Україна запросила експертів МАГАТЕ перевірити українські об’єкти на наявність «брудної бомби». Місія МАГАТЕ розпочалася 31 жовтня.

Інспектори перевірили діяльність на трьох локаціях: Інститут ядерних досліджень у Києві, Східний гірничо-збагачувальний комбінат у Жовтих Водах та «Південмаш» у Дніпрі.

У заяві йдеться, що представники агентства отримали безперешкодний доступ до установ і змогли виконати всі заплановані заходи. Також інспектори відібрали зразки довкілля для аналізу в лабораторіях із гарантіями МАГАТЕ.

«Відбір зразків довкілля є загальновживаним заходом гарантій із надчутливими аналітичними методами, які можуть надати інформацію про минулу та поточну діяльність, пов’язану з поводженням із ядерними матеріалами», — пояснюють в агентстві.

Наразі інспектори очікують на результати аналізу зразків довкілля. Проте, відповідно до всіх інших перевірок, ознак незаявленої ядерної діяльності не виявлено.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...