Мед Атлант

Десятки врятованих життів: у Франківську завершився “Місяць здоров’я”. ФОТО

Цього року стартував вже п’ятий “Місяць здоров’я”, який тривав з 10 жовтня тривав до 4 листопада. Акценти зробили на профілактику здоров’я для жителів міста та сіл, якi увійшли до громади.

На базі лікарських амбулаторій працювали виїзні медбригади лікарів гінекологів, терапевтів, хірургів, кардіологів, урологів, сімейних лікарів та лаборантів.

Близько трьох тисяч осіб безкоштовно перевірили своє здоров’я на традиційному “Місяці здоров’я”.

“Війна не зупинила нас. Мешканці мають можливість перевірити свій стан здоров’я, щоб бути здоровими. Наші воїни на фронті забезпечують нам можливість зробити всі необхiднi кроки задля здорового майбутнього”, – зазначила ініціатор проекту, народний депутат Оксана Савчук.

Також 15 жінок, які перевірили своє здоров’я, дізнались про майбутнє материнство, хоча навіть не здогадувалися про свій стан. А у 25 людей вдалося завчасно виявити онкологічні порушення та направити на лікування.

“Що приємно, в цьому місяці прийшло багато молодих людей 25-35+ років. Дві третини мешканців зверталися в наші медзакади, а половина всіх хто звернувся пройшли УЗД черевної порожнини та грудних залоз. Зверталися й чоловіки, десь 900 осіб. Місячник можна вважати успішним, нам надалі варто формувати культуру підтримки здоров’я”, – додала Марія Бойко, начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради.

З нових обстежень цьогоріч додався огляд окуліста в офтальмологічному центрі “Гіппократ”. Центр переїхав до нас з Сєверодонецька. На огляд до фахівців звернулись 100 жінок, 42 чоловіків та 26 дітей. У центрі зазначили, що їм вдалося врятувати око літньої жінки, в якої виявили катаракту.

Спеціалісти клініки здоров’я шкіри “БРАСС” виявили чотири випадки меланоми. Серед них у двох дівчат віком 20 та 7 років – їх прооперували.

Також можна було звернутись за консультацією до психолога в центр підтримки постраждалим у війні «Безпечне місце». В даному центрі на Січових Стрільців, 18 щодня можна прийти на розмову з психологом та юристом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...