Мед Атлант

Європа готується до зимової хвилі українських біженців — Reuters

Країни Європи готуються до можливої ​​нової хвилі українських біженців, яка може з’явитися із настанням зими на тлі російських атак на критичну інфраструктуру України.

Про це повідомляє Reuters.

“Країни Східної Європи готуються до відновлення роботи приймальних центрів та поповнюють запаси продовольства в очікуванні можливого нового сплеску українських біженців у міру наближення зими, оскільки Росія націлена на електромережі та теплові електростанції України”, — йдеться у повідомленні.

Як пояснює видання, вважається, що нині всередині України налічується близько 6,9 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Часто вони мешкають у дуже складних умовах, і план словацького уряду на випадок непередбачених обставин передбачає можливий приплив сотень тисяч із них у найближчі місяці.

При цьому дані агентства ООН у справах біженців (УВКБ) показують, що близько 4,5 мільйона українських біженців наразі зареєстровано в рамках різних схем захисту по всій Європі. Багато з них перебувають у державах ЄС, що межують з Україною – Словаччині, Польщі, Угорщині та Румунії.

Після початкового сплеску внаслідок вторгнення Росії 24 лютого кількість біженців, які прямують на захід з України, скоротилася наприкінці весни. Цієї осені не було великого зростання їхньої чисельності, але благодійні організації кажуть, що наразі є ознаки збільшення руху через кордони та активізують підготовку, пише Reuters.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...