Мед Атлант

Навчальні заклади Лисецької громади отримали 11 сучасних хромбуків

Навчальні заклади Лисецької громади отримали 11 сучасних хромбуків.

Про це повідомили в Лисецькій селищній раді.

Вчора, голова Лисецької територіальної громади Анатолій Лущак разом із керівником відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Світланою Шарабуряк передали представникам Стебницької гімназії, Лисецького та Старолисецького ліцеїв сучасні ноутбуки.

Новітні ґаджети для навчальних закладів отримані в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю». Завдяки співпраці Міністерства освіти і науки з компанією Google та за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

Із 50 тисяч безкоштовно наданих всесвітньо відомою компанією Україні ноутбуків, прикарпатським тергромадам та закладам професійно-технічної освіти передали 2147.

Це значна підмога для організації освітнього процесу, зокрема за дистанційною формою навчання. Надана компанією Google комп’ютерна техніка у разі відсутності з’єднання з інтернетом дозволяє користуватися необхідними додатками у режимі офлайн.

Корпорацією Google надані повні інструкції щодо експлуатації ноутбуків, що працюють на базі операційної системи Chrome OS, а відтак мають ще іншу назву хромбук (Chromebook). Більше того, для вчителів проводитиметься навчання щодо їх використання під час роботи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...