Мед Атлант

У Калуші відкрили перший прихисток для переселенців. ФОТО

Сьогодні, 11 листопада, у Калуші відкрили перший прихисток для мешканців, які змушені були покинути власні домівки через війну.

Приміщення облаштоване для 29 ВПО з незахищених верств населення, серед яких діти, позбавлені батьківського піклування, особи з інвалідністю, матері з дітьми, одинокі люди.
Це масштабна праця величезної кількості благодійників, яких об’єднали основні донори – БО «Благодійний фонд «Move Ukraine».
Завдяки значному фінансуванню благодійника Яна Лундіна було здійснено ремонт на загальну суму понад 3 млн грн. До облаштування прихистку долучилися міжнародні донори та підприємтсва, серед них: ТзОВ «GOODVALLEY Україна»(техніка, холодильник, мікрохвильові печі, порохотяг, плита електрична, електрочайники, мультиварки); Міжнародна організація з міграції (будівельні матеріали, сантехніка), Уряд Словаччини, USAID, ECHO; БФ «Рокада» (побутова техніка, матраци) при сприянні партнера – Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців; Міжнародна благодійна гуманітарна організація «Terre des hommes» (постільна білизна); «Асоціація розвитку ОТГ Прикарпаття» (предмети довгострокового користування).
Силами Калуської громади налагоджено координацію роботи з донорами, а саме головним спеціалістом міської ради Мар’яною Думенко. Також здійснено профілювання дороги та засипку її щебенем. Подяка й приватним підприємцям, які долучилися до створення затишку в прихистку: салону штор «Фіранка», МФ «Гойдалка». Особливі слова подяки старості Василю Булавинцю та мешканцям с. Мостище, які активно допомогали, чим могли, – зазначив мер.
На цьому подружжя Патриція і Джон Шморгун та їх друзі Енді Кузіч, Ден Енгл та й вся команда «Move Ukraine» не зупиняється. На черзі – наступний прихисток у Калуші.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...