Мед Атлант

Ямничани здійснили прощу до Відпустового центру Симеона Лукача

У суботу, 12 листопада, парафіяни храму Святого Миколая, що у с. Ямниця, відправилися в прощу до Відпустового центру блаженного Симеона Лукача, що у с. Старуня.

Тепла та сонячна погода, молитовний настрій та відчуття присутності Бога — все це дозволило кожному прочанину по-особливому провести цей день з Богом та переосмислити своє життя, — зазначають організатори прощі.

У часі паломництва прочани молилися співану вервицю до Матері Божої Неустанної Помочі, а також молебень до Пресвятої Богородиці просячи заступництва за збереження життя для кожного українця та військовослужбовців Збройних сил України.

Відтак вірні розпочали Хресну Дорогу у світлі воєнних подій в Україні:

Пилат засуджує Ісуса на смерть. Засуджує невинного, щоб вберегти свій спокій, свій комфорт, свою політичну кар’єру. Так і наш народ не одноразово засуджуваний до смерті. Голодомори, вимордовування нашого народу, чисельні заслання, важкі, нестерпні допити. Чому Бог допустив війну? Чому допускає скільки болі, втрат. Невже Він не бачить? Ми забуваємо, що Бог дав людині вибір. І ми страждаємо не через Бога, а через вибір конкретної людини, — зазначив о. Ярослав Рожак, сотрудник храму Святого Миколая у Ямниці.

Опісля Хресної Дороги у храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла розпочалася Божественна Літургія.

Після спільних молінь о. Юрій Сидір, настоятель каплиці Пресвятої Родини, провів екскурсію у музеї, у часі якої розповів про життя та діяльність блаженного Симеона Лукача.

Учасники прощі жертвували свої молитви за Україну, за збереження життя українського народу, за усіх полонених та їхнє звільнення, і за тих, хто пропав безвісти та їхнє знаходження. Прочани також зверталися до Всевишнього Бога у своїх особистих наміреннях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...