Мед Атлант

Якщо накриє темрява: де в Івано-Франківську можна зігрітися та зарядити телефон. АДРЕСИ

По всій країні розгортаються Пункти Незламності – місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

Традиційно на зиму готують пункти обігріву і в Франківську, повідомив міський голова Руслан Марцінків.

“Розуміємо, що ця зима буде дещо складнішою, тому ми мусимо обладнати більше таких пунктів, де б люди змогли прийти погрітися, випити гарячого чаю та зарядити свої гаджети у випадку необхідності”, – повідомляє Марцінків.

В час, коли вимикають електроенергію першочергово готують пункти у закладах освіти, які обігріваються твердопаливними котлами. Зокрема будуть додаткові пункти у школах та садочках. Наразі ці заклади забезпечили генераторами, ліхтарями та технічною водою.

Також готують буржуйки, дрова для обігріву. Щоб люди могли прийти зігрітися та зарядити телефон.

“А ще пункти обігріву розмістяться у закладах культури сіл нашої громади. Та у закладах охорони здоров’я. У поліклініках міста вони будуть відкриті у робочий час та щосуботи з 9 до 14. Цілодобовий працюватиме у лікарні на Матейки. Тут підготували пледи, ковдри, буде гарячий чай”.

КП «Комфортний дім» також облаштовує такі пункти, де можна буде зігрітися. Вони не будуть цілодобові, але у разі конкретної потреби ними можна буде скористатися. Якщо вимкнення світла будуть триваліші та у разі, якщо виникнуть перебої з водою – підготували перелік адрес, де можна буде набрати воду.

У кожному з 18 сіл громади теж будуть денні пункти обігріву, де можна буде прийти випити чаю, зігрітися, підзарядитися. Та ще залучають приватний сектор. Старости у селах вже проводять роз’яснювальну роботу, щоб мешканці сіл нашої громади могли прийняти на декілька днів людей з Франківська. В першу чергу готові прийняти матерів з дітьми та літніх людей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...