Мед Атлант

Для підготовки нового ракетного удару по Україні росії знадобиться тиждень – ГУР

Головне управління розвідки Міноборони прогнозує, що росіяни й надалі завдаватимуть масованих ракетних ударів по Україні, щоб підготуватись до наступного їм знадобиться близько тижня.

Про це представник ГУР МО України Андрій Юсов розповів в ефірі національного телемарафону, цитує пресслужба ГУР.

“Нас намагаються зламати, занурити в темряву і холод в період війни і змусити до перемовин на умовах агресора. Цього насправді не вийде, ми розуміємо що періодичність масованих ракетних атак по Україні – це приблизно тиждень. Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного такого удару”.

Юсов зазначив, що запаси високоточної зброї у рф виснажені, та пропри це в агресора залишилось ще чимало не високоточних ракет.

Водночас за словами представника ГУР, за точністю агресори особливо і не женуться.

“У багатьох випадках розліт в кілометр – це умовна “норма” і влучання навіть не в об’єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні – це і є ознака косорукості російських ракетників і в цілому режиму рф… Найбільше ж у росіян залишилось ракет до систем С-300. Це означає, що насамперед загроза є для прифронтових міст: Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Херсон. На жаль. це ті міста, куди С-300 добивають. Україна працює над захистом цивільної інфраструктури і мирного населення, але розуміємо, що ворог попри всю свою недолугість є серйозним, озброєним, масовим. Тому, на жаль, ракетний терор ще може тривати”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...