Мед Атлант

За добу через короткі замикання франківські рятувальники евакуювали 21 людину

Впродовж минулого тижня рятувальники більше ніж 10 разів виїжджали на ліквідацію пожеж у житлі громадян. Пожежі виникали через коротке замикання електромережі.
У більшості таких пожеж можна було б уникнути, якби громадяни дотримувались правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів.
Так, лише впродовж 24 листопада, через замикання електропроводки в електрощитових багатоповерхівок Івано-Франківська рятувальники евакуювали 21 людину.
Рятувальники проводили евакуацію людей з верхніх поверхів житлових будинків та виводили людей на свіже повітря з метою уникнення отруєння продуктами горіння.
Щоб не допускати виникнення таких пожеж, рятувальники застерігають громадян свідомо ставитись до власної безпеки:
Якщо зникає світло через стабілізаційне відключення за графіком – потрібно відключити від мережі всі енергомісткі прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, конвектори, електроплити. А також вимкнути світло у приміщеннях, де в цей час не знаходяться люди.
Після того, як увімкнули світло, не включати одночасно всі енергоємні прилади: обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники. Адже усе це призведе до надмірного споживання електроживлення, через що можуть виникати пожежі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...