Мед Атлант

Майстер із Косова – лауреат премії імені Катерини Білокур

Минулого тижня в Державному агентстві України з питань мистецтв та мистецької освіти відбулося засідання Комітету з присудження премії імені Катерини Білокур, на якому мали обрати цьогорічного лауреата.

Однак, як зазначають в агентстві, обрати лауреата премії виявилось не дуже просто. Члени Комітету відзначили високий рівень всіх робіт, що надішли у 2022 році на розгляд до Держмистецтв, і довго дискутували з приводу переможця.

У підсумку шляхом відкритого голосування цьогоріч було обрано не одного лауреата, а одразу декілька.

Серед обраних лауреатів – майстер із Косова Юрій Порох, який виготовляє автентичні гуцульські речі. Високу оцінку отримала серія робіт майстра «Гуцульські череси, пояси, тобівки».

Інші лауреати: Куца-Чапенко Олена (поліптих «Кохання»), Муховецька Світлана (прикраси в етно-стилі), Опарій Олександр (серія робіт «Квіти з України» (розпис на порцеляні)).

Додамо, що ця мистецька премія присуджується щорічно до дня народження Катерини Білокур – 7 грудня – майстрам народного мистецтва за твір (цикл творів), що відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...