Мед Атлант

Блефаропластика це не лише про красу, але й про здоров’я

Очі завжди видають вік людини. Тому в наш час блефаропластика стала інструментом, який може вдало приховати зайві роки та омолодити людину реальними методами.

Блефаропластика – це одна з пластичних операцій, яка виконується для покращення, корекції та омолодження зони навколо очей. Вона виконується як на верхню, так і на нижню повіку. Можна також об’єднати ці процедури та зробити кругову блефаропластику.

Загалом це одна з найбільш популярних операцій в пластичній хірургії. Вже після неї іде ринопластика, мамопластика і так далі. Загалом в місяць я проводжу не менше 20 блефаропластик, – каже пластичний та торакальний хірург Лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант» Андрій Петраш.

Операція виконується людям від 18 років. Навіть в молодому віці роблять такі маніпуляції через різні генетичні схильності у вигляді мішків під очима, коли хочеться змінити розріз очей, прибрати припухлості тощо. Також з роками в людей погіршується якість шкіри, міняється тонус, з’являються орбітальні грижі. Це все можна змінити.

Взагалі операції на нижній повіці діляться на два типи. Перший – з розрізом шкіри під війками. Це класична блефаропластика. Тут є можливість попрацювати з клітковиною орбіти, можна зробити підтяжку середньої зони. Другий вид – транскон’юнктивальна блефаропластика. Це робота з нижньою повікою, але без розрізів на шкірі. Розріз робиться через кон’юнктив. Таку операцію роблять переважно в молодому віці, коли шкіра ще досить хорошої якості. Проте є проблема саме з мішками.

Верхня блефаропластика це коли прибирається нависання шкіри верхньої повіки. Це дає візуальне омолодження погляду, робить обличчя свіжіше.

Нещодавно в нас був один з найстарших пацієнтів. Йому було 78 років. Ми робили верхню блефаропластику, оскільки через нависання шкіри на око він не міг нормально водити автомобіль. Тобто тут є ще функціональна мета операції, не лише естетика. До нас часто звертаються пацієнти зі схожими проблемами, коли їм обмежується поле зору, – каже лікар.

При верхній блефаропластиці, зазвичай, прибирається верхній шар шкіри, припухлість у внутрішніх кутиках ока або жирові грижі над оком.

Сама операція відбувається доволі просто. Для початку лікар оглядає пацієнта та назначає дату операції. Пацієнт здає необхідні аналізи та готується. Переважно верхня повіка робиться під місцевим знеболенням. Якщо це нижня повіка або кругова блефаропластика, то роблять операцію під наркозом. Це комфортніше не лише для пацієнта, але й для лікаря.

Після операції людина зазвичай в той самий день іде додому. Якщо це було місцеве знеболення, то після цього вона побуде дві години в стаціонарі під спостереженням з холодовими компресами. Якщо загальний наркоз, то людина просто трохи довше буде в стаціонарі під наглядом медиків.

Верхня блефаропластика триває в середньому від 40 хвилин до години. Верхня та нижня повіка від півтори до двох з половиною годин залежно від обсягу роботи – чи це просто підтягнути шкіру, чи це робота з орбітою, чи підтяжка середньої зони обличчя, оскільки це така зона, яка дає можливість попрацювати це лише з оком, але можна заглибитись на вилицю, підняти тканини, зафіксувати їх, провести ліпофілінг (введення власних жирових клітин в необхідні зони на обличчі, щоб добитися кращого рельєфу чи додати об’єму).

Проте потрібно бути уважним при виборі спеціаліста для цієї операції, адже в ідеалі блеферопластику не можна провести більше двох разів, оскільки існує певний запас власної шкіри.

Шрами від операції помітні лише перший час. Шви знімають приблизно на п’яту добу після операції. Додамо, що повіки завжди шиють нитками, які потрібно знімати, а не саморозсмоктуючими. Все тому, що шкіра дуже тонка, і якщо нитка розсмокчеться, то якість рубця буде гіршою. До місяця часу рубець більш рожевого відтінку. З двох до трьох місяців він змінює своє забарвлення, стає синій чи фіолетовий. Від чотирьох місяців він стає взагалі непомітний. В більшості шов іде в складці позаду очного яблука, тому він загалом мало помітний. Проте часто буває, що в людини шви непомітні вже і на шостий день. Все через індивідуальні особливості шкіри, які також дають свою реакцію, – каже Петраш.

Коли дивишся на людину, то її вік найбільше видають очі, саме ця зона навколо очей. Тут не так грає роль овал обличчя чи мімічні зморшки, а саме очі. Якщо взяти фото очей людини, то кожен зможе сказати приблизний її вік на маючи загальної картини. Коли зона навколо очей виглядає добре, це додає людині елементи молодості. Кожен хоче гарно виглядати і зараз є така можливість, – підсумував лікар.

Контакти лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант»:

+38 (095) 00 38 452

+38 (095) 00 38 453

+38 (097) 41 13 133

м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 48 (корпус 1),

м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23 (корпус 2).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...