Мед Атлант

Прикарпатські енергетики коригуватимуть графік відключень, аби організувати роботу котелень

В умовах війни, доведення лімітів та непрогнозованого росту споживання після вимкнення електроенергії енергетики працюють вперше без напрацьованих алгоритмів, миттєво реагуючи на команди НЕК «Укренерго», які ігнорувати не мають права.

Про це повідомили у Прикарпаттяобленерго.

За словами енергетиків, вони розуміють, що температура за вікном буде знижуватись. Протягом останнього тижня вони активно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, щоб організувати роботу для котелень.

Там де будова ліній дозволяє, котельні будуть заживлені від ліній, які не вимикатимуться, як до прикладу котельні на вул. Дорошенка та Хриплинській в Івано-Франківську. Інші будуть переведені на подовжений графік роботи в ночі, щоб потужності котельні могли забезпечити обігрів кожної оселі, як до прикладу на вул. Пулюя, Набережній та Військових Ветеранів в Івано-Франківську.

Такі дії були погоджені із відповідальними особами місцевого самоврядування. Так само опрацьовують приєднання та змінюємо схеми підключень котелень в усій області.

“Ми працюємо понаднормово, роблячи все можливо, щоб збільшити години увімкнення електроенергії прикарпатцям. Уже сьогодні, ми працюємо над зміною схем розподілу електроенергії, щоб рівномірно розподілити години увімкнень та вимкнень, зробити Графіки точнішими та більш плавними. Зміняться черги та адреси в них, тому слідкуйте за повідомленнями від обленерго”, – йдеться в дописі.

З 1 грудня вдалось запланувати вимкнення в режиму 4 на 4 години, але його дотримання залежить не лише від енергетиків.

“Усі ми, як споживачі, в години, коли електроенергія є, повинні споживати її відповідально. У звичку має ввійти вимикати все зайве з розеток та планувати побутові справи так, щоб енергоємні прилади не працювали одночасно. Від цього залежить, чи вдасться дотриматись графіків та чи не вийде лінія з ладу від перенапруги, спричинивши аварійну ситуацію”, – пишуть у Прикарпаттяобленерго.

До прикладу, протягом минулого тижня бригади енергетиків цілодобово працювали над ліквідацією аварійних ситуацій на лініях, які стались внаслідок того, в мережу було увімкнено багато енергоємних електроприладів.

Якщо під час увімкнення в розетці увімкнений чайник, до прикладу, який споживає 2 кВт, то при поданні напруги він створює навантаження на мережу від 10 кВт. І так кожен електроприлад. Як наслідок: горять щитові (відповідальні за які є балансоутримувачі будинків), перегорають запобіжники та палають підстанції. Для мешканців – це додаткові години без світла.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...