Мед Атлант

В Івано-Франківську запрацює метрологічний центр

Цієї п’ятниці, 2 грудня, в Івано-Франківську розпочне свою роботу метрологічний центр RGC–Metering Захід. Центр, збудований Регіональною газовою компанією, вироблятиме smart-, турбінні та роторні лічильники газу, повірятиме побутові та промислові лічильники.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу АТ “Львівгаз”.

RGC-Metering Захід здійснюватиме повірку лічильників газу, а також стане виробничим майданчиком: тут, вперше в Україні, виготовлятимуть smart-лічильники, розроблені й спроєктовані РГК. Наступного року буде вироблено понад 16 000 таких лічильників газу. Фахівці компанії розробили плати та програмне забезпечення, яке дозволить інтегрувати smart-пристрої до системи SCADA.

«Відкриття метрологічного центру RGC–Metering Захід – подія, що свідчить: український бізнес не зупинився, ми надійно тримаємо газорозподільну систему в робочому стані. І навіть більше – під час війни збудували інноваційне підприємство, яке виводить на європейський рівень процес обліку газу. Крім того, новий Центр – це нові робочі місця, – говорить Олексій Тютюнник, операційний директор РГК. – Газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, виконують свої зобов’язання перед співробітниками й бюджетами всіх рівнів. Це допомагає країні тримати економічний фронт».

Метрологічний центр RGC-Metering Захід обладнаний автоматизованим обладнанням провідних європейських компаній inotech Meter Calibration Systems GmbH (Німеччина), Ametek, Hess і може виконувати повірку лічильників у повністю автоматизованому режимі, без участі людини.

«Всі повірочні лінії одночасно оснащені інфрачервоними, оптичними, низькочастотними перетворювачами та імпульсними дисками. Ключові процеси контролюються дистанційно, та не вимагають втручання людей, – говорить Андрій Лашко, начальник Метрологічного центру Департаменту систем розподілу природного газу РГК. – Це дозволило прискорити процеси та виключити помилки, пов’язані з людським фактором, та оптимізувати роботу персоналу».

В наступному році в метрологічних центрах, побудованих РГК, буде виготовлено понад 230 000 лічильників газу, в тому числі понад 16 тис. smart-лічильників та повірено 210 000 побутових і 2 100 – промислових лічильників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...