Мед Атлант

У Франківську говорять, як допомогти переселенцям з житлом

Сьогодні, 2 грудня, в Івано-Франківську стартувала благодійна виставка-форум обласного відділення Асоціації фахівців ринку нерухомості.

Головною темою заходу є “Вимушені Переселенці та ринок нерухомості. Лояльність. Підтримка. Допомога”.

Десятки рієлторів, забудовників та представників влади зібралися, що під час панельних дискусій обговорити  ситуацію з вимушеними переселенцями, нерухомістю, можливостями та перспективами допомоги людям в областях на заході України.

Форум присвячений перш за все переселенцям та громадянам, які можуть їм допомогти. Західна Україна відкрила свої двері для переселенців і багато людей знайшлися собі тут житло. Рієлтори багато допомагали та допомагають переселенцям в пошуках житла. Якщо люди не можуть придбати житло, то вони його орендують. В місті можна знайти достойне житло за кошти, які компенсує для ВПО держава, – каже голова АФНУ Юрій Піта.

Піта нагадує, що більшість рієлторів на початку війни вирішили допомагати людям та не брали кошти за свої послуги.

В нас по всіх регіонах є багато приміщень, які пустували та потребують ремонту. Тут якраз потрібні такі добробати, які зможуть приїхати, об’єднатися з будівельниками на місяцях та відремонтувати ці приміщення для людей, які не мають житла, – розповів очільник харківського добробату Павло Філіпенко.

Павло каже, що для зимівлі людям зараз вкрай необхідно мати запас води, теплі ковдри, утеплити приміщення і, якщо є можливість, то придбати генератор чи хоча б газову горілку, щоб елементарно приготувати їжу.

Заступник голови Івано-Франківської ТГ Михайло Смушак каже, що зараз в місті є багато ідей, як допомогти ВПО з житлом. Проте все потрібно ретельно продумати. Зараз важливою розробити правильну систему, як забезпечити всіх потребуючих людей житлом.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...